NOTES DE PREMSA


PRIDE BARCELONA PRESENTA EL PROGRAMA I LA SEVA CAMPANYA PELS DRETS DE LES FAMÍLIES LGTBI, 8 de maig del 2019
Descarrega la nota de premsa
INSTRUCCCIÓ 1/2019 SOBRE L’ADEQUACIÓ DELS FORMULARIS DEL DEPARTAMENT A LA LLEI 11/2014, DEL 10 D’OCTUBRE

Instrucció 1/2019, sobre l’adequació dels formularis del Departament a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir el dret de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
COMUNICAT DE L’FLG-ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI SOBRE LA NOTA DE PREMSA DEL DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES DEL 29 D’ABRIL DEL 2019

El 29 d’abril del 2019, el Departament de Treball, Afers socials i Famílies comunicava que adaptarà tots els seus formularis i comunicació administrativa a la diversitat sexual, d’expressió de gènere i familiar. És una gran notícia que ens enorgulleix especialment, perquè les famílies de l’FLG hem batallat durant 7 anys per tal d’aconseguir formularis inclusius en la nostra administració. Amb aquesta instrucció s’obre la opció a les persones que no s’identifiquen amb el binarisme home/dona, i a les famílies homosexuals i monoparentals.

Estem convençudes que aquest és un primer pas per estendre el reconeixement i la normalització de les famílies lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals, i esperem que esdevingui un model a seguir per part de la resta d’administracions. Des de l’Associació de Famílies LGTBI vetllarem per a la correcta implementació d’aquesta instrucció, i seguirem treballant incansablement pels drets de les persones i famílies LGTBI, i dels seus infants, en tots els àmbits de la societat.

A continuació us deixem l’enllaç de la nota de premsa del Departament: http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=350022NOTA DE PREMSA EN RESPOSTA A LA NOTÍCIA QUE EL 19 DE MARÇ DE 2019 VA PUBLICAR LA AGÈNCIA EUROPA PRESS: Un estudio de The Family Watch destaca el rol “insustituible” del padre en educación de hijos y corresponsabilidad
NOTA DE PREMSA: GESTACIÓ SUBROGADA, 18 juliol de 2017

La sociedad está madura para una ley sobre la gestación subrogada. Basta ya de discursos del odio, es la hora de dar un paso adelante.

Este lunes 17 de julio hemos sabido que la mayoría de la sociedad española se declara favorable a la gestación subrogada. Los datos del sondeo de la Cadena Ser hablan claro: el 58% de los encuestados se declara mucho o bastante favorable cuando se les pregunta por su grado de aceptación de esta técnica. Y es más: siete de cada diez españoles quiere que se apruebe pronto una ley que la regule.

La FLG -Asociación de Familias LGTBI– cree que estos datos demuestran que la sociedad española ya está madura para este paso. Ha llegado la hora de que se discuta con seriedad y se apruebe una reglamentación en esta materia en el pleno respecto de los derechos de aquellas mujeres que decidan libremente ofrecer su ayuda para superar una situación de infertilidad de los padres y madres de intención.

“Solo un 10% de las personas que utilizan esta práctica reproductiva pertenece al colectivo LGTBI. Aun así, desde el discurso del odio, se nos coloca en el centro de la polémica”, declara la presidenta de la Asociación FLG, Katy Pallàs. “La FLG defiende la diversidad familiar y el respeto hacia cualquier posición ética. Nunca estaremos al lado de quienes insultan, discriminan o menosprecian a las familias LGTBI o a los niños y niñas que hayan nacido gracias a la gestación subrogada, sea cual sea la familia a la que pertenezcan. Basta ya del discurso del odio, es hora de que la sociedad dé un paso adelante”.

Barcelona, 18 de julio de 2017.

Comunicat.GS(def)
Contactes

Katy Pallàs, presidenta

Vicent Borras, vicepresident

Marta González, secretaria tècnica

Tel: 645 318 860

E-mail: familieslg@familieslg.org