QUIN ORGULL!

La crònica del Luca

Luca T. Barone, periodista i membre de l’Associació de Famílies LGTBI, s’estrena a ‘Quin Orgull!’, el programa matinal d’Orgull Ràdio.

Cada dilluns, a partir de les 10 h, ens parla d’un tema que afecta les famílies lesbianes, gays, transexuals, bisexuals i intersexuals.

ESCOLTA ELS PROGRAMES!

(11/12/2020) Reptes de les famílies LGTBI pel 2021
Després d’un any de cròniques setmanals del Luca T. Barone a Quin Orgull!, acomiadem el 2020 explicant els reptes de l’FLG-Associació de Famílies LGTBI pel 2021. Amb la Katy Pallàs, el Ramon Antonijoan i la Raquel Chaves.

(14/12/2020) Per què acollir si ets família LGTBI?
Aquesta setmana, a Quin Orgull!, el Luca T. Barone ens presenta un fantàstic reportatge sobre l’acolliment familiar. Per què acollir si ets família LGTBI?

(30/11/2020) Suports a l’hora d’iniciar una adopció
Si la setmana anterior el Luca T. Barone va parlar a Quin Orgull! sobre la gestació subrogada, aquesta ho ha volgut fer sobre l’adopció, i sobre com l’FLG-Associació de Famílies LGTBI ajuda les famílies que volen adoptar. Perquè, si ets una família LGTBI, “t’ho has de plantejar d’una forma molt estructurada”, ja que no és fàcil.

(23/11/2020) L’entitat Famílies LGTBI, a favor de la gestació subrogada
A l’FLG-Associació de Famílies LGTBI defensem una regulació garantista de la Gestació Subrogada. Per què? Escolteu la crònica del Luca T. Barone d’aquesta setmana a Quin Orgull!, amb les participacions de Vicent Borràs i Raquel Chaves, de l’FLG.

(16/11/2020) Les “famílies rainbow”, contentes amb els primers compromisos de la Comissió Europea cap al col·lectiu LGTBI
Aquesta setmana, a Quin Orgull!, el pla d’igualtat de la Comissió Europea i els seus beneficis per a les famílies LGTBI, amb el Luca T. Barone i l’Eleni Maravelia, de NELFA.

(2/11/2020) Les entitats s’estan reunint amb Irene Montero per elaborar la Llei Trans
Entitats LGTBI s’estan reunint amb la Dirección General de Diversidad Sexual y Derechos LGTBI i la Ministra d’Igualtat, Irene Montero, per elaborar la futura Llei Trans. La presidenta de l’FLG, Katy Pallàs, explica a Quin Orgull! els detalls d’aquesta trobada i el paper que hi tenen les famílies LGTBI.

(26/10/2020) La cerca d’aliats en les Famílies LGTBI
Si vols tenir èxit com a minoria en les teves lluites, has de buscar aliances. El Miquel Palau i el Luca T. Barone debaten en aquesta secció de Quin Orgull! sobre els entorns, amistats i familiars, que esdevenen també activistes pels drets LGTBI. Coneixem els seus testimonis!

(19/10/2020) Omplir la vida: l’experiència d’una adopció LGTBI recollida en un llibre
En un inici havia de ser un llibre per al seu fill, però el Joaquim Juncosa, advocat i membre de l’FLG, acaba de publicar ‘Omplir la vida’, on parla del camí d’una adopció a partir de la seva experiència personal. Ho explica en Luca T. Barone a Quin Orgull! 

(5/10/2020) Ha de sortir de l’armari el professorat als centres escolars?
Una qüestió molt important que analitzen el Luca T. Barone i docents de l’FLG Associació de Famílies LGTBI a Quin Orgull!

(28/9/2020) L’entitat Famílies LGTBI envia llibres de diversitat familiar a escoles
L’entitat de Famílies LGTBI llancem una campanya per tal que les escoles i centres educatius comptin amb llibres on es parli de diversitat i igualtat i els infants puguin créixer amb una perspectiva de gènere correcte. Ho ha explicat Luca T. Barone a Quin Orgull!

(21/9/2020) Recull d’opinions sobre les paraules de la presidenta de la Comissió Europea
Les entitats de famílies LGTBI valoren les declaracions de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en les que deixa clar que les famílies LGTBI han de tenir dret a moure’s lliurement per Europa. Així ho comenta el Luca T. Barone, amb el Ramon, el Mirec i l’Eleni de l’FLG, en aquesta secció de Quin Orgull!

(14/9/2020) L’empoderament dels infants quan formen part de famílies LGTBI
Amb l’inici del curs, ha tornat Quin Orgull! i les col·laboracions del Luca T. Barone sobre les famílies LGTBI! Aquesta setmana, l’Aina explica per què se sent orgullosa de la seva família diversa.

(13/7/2020) Les maternitats queer explicades ara en un llibre
En la crònica del Luca T. Barone d’aquesta setmana a Quin Orgull!, el col·laborador parla sobre Materninades Cuir (Editorial Egales) amb les seves editores, Gracia Trujillo i Eva Abril. Un llibre que vol “donar veu a diferents maternitats dissidents”.

(6/7/2020) Problemes per viatjar a Europa si ets família LGTB
Luca Tancredi Barone i Eleni Maravelia, presidenta de NELFA, expliquen a Quin Orgull! per què moltes famílies LGTBI són privades del seu dret a la lliure circulació a Europa: “La Unió Europea hauria de ser un lloc segur per a tots els infants, inclosos els infants de pares i mares LGBT”.

(29/6/2020) Famílies LGTBI en l’Orgull 2020: “Estem aquí per visibilitzar-nos”
Després d’un llarg confinament, tornen els programes de Quin Orgull! en directe i, amb ells, les col·laboracions del Luca T. Barone sobre les famílies LGTBI! La primera crònica: la celebració de l’Orgull 2020 amb mascaretes a la Plaça Universitat de Barcelona. 

(15/5/2020) Dia de les Famílies: “És un dia especial perquè no ens discrimina”
Tot i no estar emetent en directe a causa de la situació actual, Orgull Ràdio va voler comptar amb una crònica especial del Luca T. Barone sobre què representa per a les famílies LGTBI aquesta data assenyadala.

(23/4/2020) Propostes literàries de les famílies LGTBI en el programa especial de Sant Jordi de Quin Orgull! 
Les famílies LGTBI també vam participar en el programa especial de Sant Jordi d’Orgull Ràdio recomanant literatura LGTBI. Podeu escoltar les propostes del voluntariat de l’FLG a partir del moment 01:02:00 h!

(9/3/2020) Montse Mota: “La lluita feminista és també la lluita del col·lectiu LGTBI”
Com cada dilluns, escoltem la crònica del Luca T. Barone a Quin Orgull!. Aquesta setmana, amb una mirada feminista i amb motiu del 8 de març, la Montse Mota i la Katy Pallàs ens parlen de tot allò que comparteixen la lluita feminista i la lluita pels drets de les famílies LGTBI.

(2/3/2020) Luca Tancredi Barone: “Com a col·lectiu LGTBI tenim un deute amb les persones grans”
Aquesta setmana a Quin Orgull! s’aborda un problema important a l’hora de fer-se gran: la por d’haver de tornar a l’armari per no patir discriminació. En Luca T. Barone en parla amb Eliseo Picó, activista històric del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), professor a l’EOI i soci de l’FLG, que ens explica com s’afronta acutalment aquesta qüestió.

(24/2/2020) S’ha de mantenir l’anonimat d’òvuls i espermatozous?
Seguim amb el debat sobre el manteniment de l’anonimat dels donants de gàmetes. Aquesta setmana a Quin Orgull!, en coneixem totes les opinions amb l’Eleni Maravelia, el Vicent Borràs i la Katy Pallàs.

(17/2/2020) Ens convé o no casar-nos si som una parella LGTBI?
Sou una parella i no teniu clar si fer el pas i casar-vos? Sabeu quin drets obtindreu si ho feu? Són els mateixos que si us feu parella de fet? Luca T. Barone i l’advocat Joaquim Juncosa, ens parlen dels avantatges del matrimoni en la crònica d’aquesta setmana a Quin Orgull!

(10/2/2020) Està el món educatiu preparat per acollir els infants de les famílies LGTBI?
Cada dilluns, Luca T. Barone fa una petita crònica al programa ‘Quin Orgull!’ sobre aquells temes que afecten especialment les famílies LGTBI. Aquesta setmana ens parla d’un problema important a l’hora de tenir una família: està prou preparat el món educatiu per acollir els infants de les famílies LGTBI? Parlem de les escoles Rainbow!

(27/1/2020) Les famílies internacionals mixtes
El Luca parla amb l’Eleni Maravelia, presidenta de NELFA, sobre les famílies internacionals mixtes: aquelles famílies LGTBI constituïdes per parelles amb 2 nacionalitats diferents, que moltes vegades experimenten dificultats a l’hora de registrar els seus infants o de circular lliurement d’un país a un altre.

(7/1/2020) La importància de joguines no sexistes en famílies LGTBI
Després dels regals de Nadal és important poder educar els infants a través de les joguines. Com ho podem fer de forma correcta i si som una família LGTBI? El Luca parla amb Vicent Borràs, sociòleg de la UAB i vicepresident de l’Associació de Famílies LGTBI, que ens explica que les famílies LGTBI “s’atreveixen més en les joguines que no estan dintre de la norma”.

(16/12/2019) L’Associació de Famílies LGTBI celebra el Nadal amb més de 57 infants!
Voleu saber com va ser el dinar de Nadal de les famílies LGTBI? El Luca ens ho explica!

(9/12/2019) La importància d’estar recolzat a l’hora de voler crear una família LGTBI
El Luca avui ens parla sobre la importància per a les famílies LGTBI de tenir suport i compartir experiències a l’hora de formar una família. Parlem amb la Isabel, el Ramon i la Katy, membres i presidenta de l’Associació de Famílies LGTBI.

(2/12/2019) Coneix la primera parella homosexual que fa una adopció internacional
Coneixem la història del Marc i l’Oriol, la primera parella homosexual que ha pogut acabar un procés d’adopció internacional a Catalunya.

(25/11/2019) La importància dels llibres infantils LGTBI a les escoles
En aquest primer programa explica la importància dels llibres de temàtica LGTBI a les escoles. Escoltem també l’opinió de la Montse Mota, secretaria de l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais, que ens apropa a una iniciativa perquè totes les escoles puguin estar dotats de llibres amb diversitat familiar.