… y otra más…

Quan:
3 de Agost de 2016 tot el dia
2016-08-03T00:00:00+02:00
2016-08-04T00:00:00+02:00
Preu:
Gratuït

lgtb-families-uniting-multi-colo

L’FLG som una associació de famílies de mares i pares lesbianes, gais, trans, bisexuals o intersex, que lluitem per la plena equiparació dels drets i deures de les nostres famílies. Durant els darrers anys el col·lectiu LGBT hem aconseguit l’aprovació de la llei de coadopció per lesbianes i gais, a Catalunya (30 de març de 2005), la llei del matrimoni per a gais i lesbianes a Madrid (30 de juny de 2005), i la llei per eradicar l’LGTBI fòbia a Catalunya (10 d’octubre 2014). Des de l’associació, fem tot el possible per participar en els canvis socials i legals que encara ens queden per aconseguir. Els nostres objectius són: Trobar espais on els nostres fills i filles puguin veure i compartir models familiars com els seus. Fer un treball de conscienciació i reivindicació dels nostres drets com a família i dels drets dels nostres infants a tenir aquest model familiar i no estar, per això, desprotegits o discriminats.

És en aquest sentit que organitzem sortides i trobades lúdiques i informatives a la natura o a la ciutat, per compartir experiències, fer amistat i que les nostres filles i fills es coneguin i juguin amb altres infants que, com ells, tenen dues mares o dos pares.

Fem formació a professionals o futurs professionals de la docència a les escoles, universitats etc. Estem col·laborant amb la Generalitat de Catalunya i el Consorci d’educació i amb entitats educatives que comencen a veure la importància d’obrir les seves escoles a la diversitat familiar, i a la diversitat afectiva sexual i d’identitat de gènere.

També participem en fòrums, congressos i xerrades per donar a conèixer la nostra realitat social i familiar. Hem constatat que la gent quan coneix, accepta i estima. I és d’això del que es tracta.

I a més a més, contactem institucions, polítics i partits polítics per explicar la nostra situació i vetllar per la plena igualtat de les nostres famílies respecte les famílies heterosexuals.

Tenim en aquests moments tres lleis que ens emparen, la Llei de coadopció per a parelles lesbianes i gais del Parlament de Catalunya (30 de març de 2005), la Llei de Matrimoni per a gais i lesbianes de Madrid (30 de juny de 2005), i la llei per eradicar l’LGTBI fòbia a Catalunya (10 d’octubre 2014). Però no ho tenim tot guanyat, encara queda molta feina per fer. És per això que cal que com a associació de Famílies Lesbianes i Gais continuem treballant per la plena equiparació dels drets de les nostres famílies.

PETITA HISTÒRIA DE L’ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LESBIANES I GAIS

El novembre de 2001 un grup de famílies lesbianes i gais, vam creure en la necessitat de trobar-nos per parlar de la nostra realitat, tot plantejant els nostres problemes i les nostres reivindicacions legals i de normalització social. El petit grup d’aleshores va anar creixent ràpidament, la qual cosa ens va fer repensar en com ens havíem d’organitzar per aconseguir els objectius que ens havíem marcat. Per aquesta raó aquell grup de famílies de lesbianes i gais, fruït del diàleg i el consens de totes i tots, es va constituir en associació: l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais (FLG); inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya el 2 d’abril de 2003, amb el núm. 27437.

Encara no ho tenim tot guanyat, ens cal la plena igualtat en la reproducció assistida per a les parelles lesbianes, la conscienciació social, la igualtat de tracte a les escoles i en el material pedagògic i educatiu…

A finals de l’any 2009 constituïm la FLG-Asociación de Familias LGTB d’àmbit estatal. Es tracta d’incloure i donar la benvinguda a la nostra associació, tota la diversitat familiar que podem conformar les mares i pares lesbianes, gais i trans.

En l’actualitat som més de 300 famílies entre sòcies i simpatitzants, i esperem ser-ne moltes més!!

L’FLG és sòcia i membre de la ILGA-International LGTB Associations; de la NELFA-Network of European LGTB Families Association; de la Federació Catalana de Famílies Plurals; de la Xarxa Estatal d’Associacions de Famílies LGTB; membre de la UNAF-Unión de Asociaciones Familiares; i membre de l’associació internacional FDS-Familias por la Diversidad Sexual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *