Una agressió és un acte homofòbic (LGTBFOBIA) que viola la llibertat fonamental de la persona.
És important tenir clar que has de manifestar la teva afectivitat i el teu tarannà sense por.
Però què has de fer si per aquest motiu ets objecte d’una agressió?, o has sigut testimoni o has tingut coneixement d’una agressió o d’una discriminació?

Informe Mèdic d’Agressions:

Adreçar-te immediatament a un Centre d’Urgències Mèdiques (independentment de la gravetat de les lesions) i demanar un Informe Mèdic d’Agressions. És molt important que sigui d’Agressions perquè aquests informes es trameten directament al Jutjat de Guàrdia. No t’oblidis de demanar-ne una còpia. Es pot anar a urgències generals i tambè a urgències psiquiàtriques (en cas d’agressiò verbal).

Danys i Perjudicis:

Més endavant, i perquè es consideri Delicte i no pas falta, cal visitar un altre metge, com ara un psicòleg, dentista, oculista, traumatòleg, etc… perquè et faci un altre Informe Mèdic. Això permetrà que, un cop passat al jutjat, es puguin demanar Danys i Perjudicis.

Testimonis:

Telefona a algú conegut per explicar-li què ha passat. I si pot ser a un grup LGTB, per exemple al FAGC: Oficina Antidiscriminatòria FAGC 24h – Tel 932172669. També és molt important aconseguir el testimoni d’algú que hagi vist l’agressió, en cas que n’hi hagi.

Presentar Denúncia:

Pots presentar denúncia penal davant Mossos d’Esquadra i jutjat. En les denúncies per agressions cal que donis el màxim de detalls a l’hora de descriure el/s teu/s agressor/s: aspecte físic, altura, color i mida dels cabells, edat aproximada, manera de vestir i de parlar, etc… Explicar el decurs de l’agressió, lloc dels fets, dia i hora, etc…

Tambè pots presentar denúncia a l’empara de la llei contra l’LGTBIfòbia  LLEI 11/2014, del 10 d’octubre.
L’Observatori Contra l’Homofòbia pot fer la denúncia en nom teu: clika l’enllaç i omple el formulari per cursar la denúncia:

DENUNCIA L’AGRESSIÓ ON-LINE AQUÍ

DENÚNCIES I ASSISTÈNCIA JURÍDICA GRATUÏTA

Tots els divendres de 17:00 a 19:00, a l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH)

C/Verdi 88, Local. Barcelona 08012

Telèfon 932172669

 

També teniu Informació sobre denúncies de fets homòfobs a la pàgina web del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari