ACTIVISME I COL·LABORACIONS

FLG forma xarxa LGTBI amb altres entitats tant nacionals com internacionals. Igualment, col·labora amb els diferents estaments públics que ens convoquen i als qual tenim l’orgull de poder fer sentir la nostra veu i la de les nostres famílie

Plataforma LGTBI.cat

La FLG ha format part molt activa de la nova federació d’entitats LGTBI de Catalunya i ha estat treballant força per aconseguir fites impensables com la Llei contra l’LGBTIfòbia, aprovada l’any 2014, i pels drets de les persones gais, lesbianes, trans, bisexuals i intersexuals. Katy Pallàs n’ha estat presidenta fins a 2016.

 

Consell Municipal LGTBI de Barcelona

FLG participa activament al Consell Municipal LGTBI de Barcelona. El 2016 ha treballat per la creació del nou centre de recursos LGTBI per la ciutat de Barcelona i pel nou Pla per la diversitat sexual i de gènere de 2016 fins a 2020. Aquest és el principal instrument d’actuació de l’ajuntament per a promoure la perspectiva de gènere, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual. Es tracta, evidentment, d’un pla transversal.

Consell Nacional LGTBI de Catalunya

FLG forma part també del Consell Nacional LGTBI de Catalunya des de la seva creació.

ILGA-International LGTB Associations

ILGA és una organització mundial formada per mésde 1.100 membres de 110 països que des de 1978 lluiten pel dret de la comunitat LGTB.

NELFA-Network of European LGTB Families Association

La NELFA o és una federació d’associacions europees de famílies LGTB, de la qual l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais (FLG) forma part com a sòcia fundadora i com a membre de la seva junta directiva.

La primera presidenta d’aquesta entitat i durant els primers cinc anys de la seva existència va se l’actual presidenta de la FLG, Katy Pallàs. El representant actual de l’FLG al board (junta directiva) de la NELFA és Jordi Anton, que actua com a vocal.

Amb seu a Brussel·les, neix l’1 de maig de 2009 gràcies a diverses associacions de famílies LGTB europees. La formen, al moment present, 24 associacions i representa a 16 països europeus i milers de famílies LGTBI arreu d’Europa.