CAMPANYA DE PETICIONS AL PARLAMENT EUROPEU PER LA LLIURE CIRCULACIÓ DE LES FAMÍLIES LGTBI A EUROPA

Setze anys enrere, la Unió Europea va assegurar a la seva ciutadania i les seves famílies el dret a la llibertat de moviment i a viure en llibertat en qualsevol dels seus països membres (DIRECTIVE 2004/38/EC).

Però la població LGTB+ segueix havent d’enfrontar dificultats i un tracte desigual, perquè molts estats de la UE no reconeixen les famílies que s’han establert legalment en altres països europeus.

En particular, els infants de parelles del mateix sexe són víctimes dels buits legals i es troben privats de beneficis i proteccions legals. Sovint, no poden obtenir la nacionalitat d’un o tots dos progenitors, perden legalment un dels seus mares o pares, o fins i tot queden apàtrides. Aquí podeu veure alguns casos i informació al respecte.

El dret a la lliure circulació dintre la UE és un dret fonamental de tots els ciutadans dels seus països membres, però les famílies LGTB+ no tenen aquest dret. És per aquest motiu que la Xarxa Europea d’Associacions de Famílies LGBTIQ* (NELFA) està fent una crida a totes les famílies LGTB+:

Ara és el moment d’exigir a les institucions de la UE que facin respectar els acords sobre els drets humans, establir jurisprudència i garantir que les famílies LGTB+ siguin respectades i tractades amb igualtat sota el principi de llibertat de circulació dintre la UE.

Us convidem a compartir la vostra història de dificultats de moviment arreu d’Europa utilitzant aquesta pàgina. L’FLG-Associació de Famílies LGTBI la farà arribar a la NELFA i a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu.

CONEIX LA CAMPANYA

ENVIA’NS ES LA TEVA PETICIÓ

ADHEREIX-TE A LA PETICIÓ