ACTIVISME I COL·LABORACIONS

FLG forma xarxa LGTBI amb altres entitats nacionals i internacionals, i participa activament en els òrgans públics on tenim l’orgull de poder fer sentir la nostra veu i la de les nostres famílies.

Plataforma d’entitats LGTBI de Catalunya

La FLG forma part de la Plataforma d’entitats LGTBI de Catalunya i hi ha estat treballant amb força per aconseguir fites impensables com la Llei contra la LGBTIfòbia, aprovada l’any 2014, i pels drets de les persones gais, lesbianes, trans, bisexuals i intersexuals. La Katy Pallàs, actual presidenta de l’FLG, en va ser presidenta fins el 2016.

Centre LGTBI de Barcelona

El març del 2019 FLG es va traslladar al Centre LGTBI de Barcelona, fruit d’anys de treball conjunt entre les entitats de la Plataforma LGTBI de Catalunya amb l’Ajuntament de Barcelona. És un espai transversal i de referència sobre la diversitat sexual i de gènere.

D’ençà de la seva inauguració, el Centre LGTBI de Barcelona també és la seu social de l’FLG i l’espai on realitzem la majoria de les nostres activitats. Compartim aquest espai amb les altres entitats residents de la Plataforma: el Casal Lambda, l’Observatori Contra l’Homofòbia, Gais Positius i AMPGIL, i amb els serveis d’informació, atenció i programació cultural del propi Centre.

Xarxa Estatal d’Associacions de Famílies LGTBI

FLG és membre de la Xarxa Estatal d’Associacions de Famílies LGTBI, que treballa en xarxa pels drets de les famílies LGTBI a l’Estat espanyol.

Consell Municipal LGTBI de Barcelona

El Consell Municipal LGTBI de Barcelona és un òrgan consultiu i de participació sectorial que té com a objectiu principal fomentar la igualtat de drets, les llibertats i el reconeixement social de les persones LGTBI.

FLG forma part i participa activament al Consell Municipal LGTBI de Barcelona.

Consell Nacional LGTBI de Catalunya

El Consell Nacional LGTBI de Catalunya és un espai superior de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya, que treballa pels drets de les persones LGBTI. És un òrgan consultiu de les administracions catalanes que incideixen en aquest àmbit, sense perjudici de les funcions i les competències d’altres òrgans o ens que la legislació estableixi.

FLG forma part i participa activament al Consell Nacional LGTBI de Catalunya des de la seva creació.

ILGA-International LGTB Association

ILGA és l’organització mundial formada per més de 1.100 membres de 110 països que des del 1978 lluita pels drets de la comunitat LGTBI.

NELFA-Network of European LGTB Families Association

La NELFA és la Xarxa Europea d’Associacions de Famílies LGTBI, de la qual l’Associació de Famílies LGTBI (FLG) forma part com a sòcia fundadora i membre de la seva junta directiva.

Amb seu a Brussel·les, la NELFA neix l’1 de maig de 2009 gràcies a diverses associacions de famílies LGTB europees. Actualment, la conformen 40 associacions i representa a 32 països i milers de famílies LGTBI arreu d’Europa.

La primera presidenta d’aquesta organització va ser la Katy Pallàs, ara presidenta de l’FLG. La representant actual de l’FLG al board de la NELFA és l’Eleni Maravelia (assessora voluntària sobre filiació internacional mixta), que des del març del 2019 també n’és la nova presidenta.