QUIN ORGULL!

La crònica del Luca

Luca T. Barone, periodista i membre de l’Associació de Famílies LGTBI, s’estrena a ‘Quin Orgull!’, el programa matinal d’Orgull Ràdio.

Cada dilluns, a partir de les 10 h, ens parla d’un tema que afecta les famílies lesbianes, gays, transexuals, bisexuals i intersexuals.

ESCOLTA ELS PROGRAMES!

(18/10/2021) Presència de llibres LGTBI a les escola catalanes i valoració de la retirada de 32 llibres LGTBI a Castelló
El Quin Orgull! ha tornat. Escolta la secció on el Luca T. Barona parla sobre la retirada de 32 llibres de 12 centres de Castelló i ens exposa si les escoles catalanes tenen llibres de temàtica LGTBI. Tot això i més a partir del minut 30:35.

(21/6/2021) Una temporada complicada per les Famílies LGTBI, però amb bones sensacions pel setembre
L’última crònica setmanal del Luca T. Barona d’aquesta temporada a Quin Orgull! ha volgut donar veu a diferents membres de la FLG per tal que expliquessin com han viscut aquest any i quines són les seves expectatives de cara al setembre. Recupereu les seves opinions completes

(14/6/2021) Les famílies LGTBI celebrarem el dia de l’Orgull amb activitats infantils
Arriba el mes de juny i des de l’FLG ens preparem per viure el Pride! Enguany també serà una mica diferent: canviem de dates i d’ubicació: el Pride BCN! serà  el 3 i 4 de setembre. Però des de l’FLG també hem preparat moltes propostes familiars per celebrar plegades el Dia de l’Orgull. Les expliquen, a Quin Orgull!, la Montse Mota i el Ramon Antonijoan!

(7/6/2021) Famílies LGTBI en contra de les últimes agressions LGTBfòbiques
Les famílies LGTBI també ens vam concentrar per mostrar el nostre rebuig a les agressions dels darrers dies contra les persones del col·lectiu. Ho expliquen a Quin Orgull! la Isa Marcos, que hi va participar, i la Katy Pallàs, presidenta d’FLG. Totes dues expressen la preocupació que els generen aquestes violències, que no sempre són físiques i que s’han de visibilitzar.

(31/5/2021) Què és el sexili i per què les famílies LGTBI ho pateixen?
El sexili es produeix quan una persona s’ha d’exiliar del seu lloc d’origen (poble, comarca, país…) pel fet de pertànyer al col·lectiu LGTBI. N’ha parlat el Luca T. Barone a Quin Orgull!, amb els testimonis de la Katy Pallàs i el David Clusellas, de l’FLG.

(10/5/2021) L’FLG Famílies LGTBI organitza una ruta al Gorg Blau aquest 15 de maig
El 15 de maig, des de l’FLG Famílies LGTBI organitzem una sortida al Gorg Blau: una ruta senzilla i oberta a tothom, per celebrar plegades el Dia de les Famílies! Us n’expliquen tots els detalls, l’Andrea, la Carla i el Luca T. Barone a Quin Orgull!

(3/5/2021) “Les mares lesbianes necessitem ser visibles durant tot l’any”
El Luca T. Barone presenta una nova crònica a Quin Orgull! on recorda la importància de la Visibilitat Lèsbica cada dia de l’any. Ho explica la Montse Mota, de la FLG: “Les mares lesbianes necessitem ser visibles sempre. Per les nostres filles, però també per nosaltres”. 

(26/4/2021) “Una familia LGTBIQ no puede moverse libremente sin que parte de sus derechos se vean vulnerados”
Al programa d’aquesta setmana de Quin Orgull!, amb motiu del Dia de la Visibilitat Lèsbica, el Luca T. Barone va recuperar la compareixença al Parlament Europeu que vam fer des de l’FLG per reivindicar els drets de les famílies LGTBI a la Unió Europea. Amb la Katy Pallàs, el Ramon Antonijoan i l’Eleni Maravelia, de NELFA.

(29/3/2021) La ILGA, l’entitat LGTBI més important d’Europa, dóna suport a la llei Trans
La ILGA, l’Associació Internacional de persones LGBTI, ha escrit una carta dirigida al president a Pedro Sánchez, i a la ministra Irene Montero, en què els recorda que “el reconeixement legal del gènere ha de ser assequible, barat, administratiu, ràpid i sobretot basat en l’autodeterminació”. Amb el testimoni del Roger, pare d’un infant de 4 anys, i la Katy Pallàs: “l’autodeterminació no ha de ser negociable”.

(15/3/2021) Les famílies LGTBI som més igualitàries en les tasques domèstiques
En el model cisheteropatriarcal de la família, el gruix del treball domèstic i de les cures recau sobre les dones. En canvi, les famílies LGTBI som més igualitàries, perquè el factor de gènere desapareix. Això és un exemple pels nostres infants i ens fa motor de canvi social. Com trenquem amb els estereotips de gènere? Escolteu la crònica del Luca T. Barone a Quin Orgull!

(8/3/2021) Vermuts (per videotrucada) de les Famílies LGTBI
El Luca T. Barone ha presentat a Quin Orgull! la nova iniciativa que hem endegat a l’FLG: els Vermuts amb la Baby FLG! Un espai de trobada virtual, l’últim diumenge de cada mes, per posar en comú temes que ens afecten i preocupen. Noves veus expliquen què els va semblar el primer vermut i què ens espera als propers!

(1/3/2021) A l’FLG reivindiquem que “Les persones trans formen part de la nostra lluita”!
Al crit d’“és eufòria, no és disfòria” es van manifestar el passat dissabte desenes de persones davant de la seu d’Igualtat a Madrid. El Luca T. Barone ha explicat a Quin Orgull! que els manifestants demanaven l’aprovació de la llei trans i l’autodeterminació de gènere, sense patologitzacions ni debats. Katy Pallàs, presidenta de l’FLG–Associació de famílies LGTBI, s’ha posicionat en nom de l’entitat: “Les persones trans sempre s’han partit la cara pel col·lectiu i ara no podem mirar cap a un altre costat”.

(22/2/2021) La nova gimcana perquè els infants coneguin la història LGTBI
Aquesta setmana, el Luca T. Barone ha portat a Quin Orgull! un nou projecte per a totes les famílies: la Gimcana de l’FLG! Una iniciativa creada amb l’objectiu de conèixer els punts més emblemàtics de la història del col·lectiu a Barcelona. Ho han explicat la Montse Mota i el Ramon Antonijoan, els seus impulsors.

(15/2/2021) L’FLG està a favor de la gestació subrogada, però s’ha de regular
“Des de l’FLG sempre hem donat suport a tot tipus de família LGTBI, independentment de com s’hagin format. I això inclou la gestació subrogada.” L’FLG està a favor d’una regulació garantista de la gestació subrogada que asseguri els drets de totes les parts. Sabeu per què? Tot i ser un tema polèmic que ens genera alguns detractors, creiem que és molt important parlar-ne. Ho ha explicat el Luca T. Barone a QuinOrgull, amb la Montse Mota i el Vicent Borràs.

(26/1/2021) Sentència històrica sobre la prestació per reproducció assistida a dues lesbianes
El TSJC ha dictat una sentència històrica que suposa un pas important cap a la no discriminació per raó de sexe o d’orientació sexual: reconeix el dret d’una parella de lesbianes a la cobertura per reproducció assistida que presta la mútua MUFACE. Ho ha explicat el Luca T. Barone a Quin Orgull, amb la participació de l’advocat Quim Juncosa i la Katy Pallàs, de l’FLG.

(18/1/2021) La pandèmia en el 2021 no fa frenar entitats com Famílies LGTBI
Comencem l’any recuperant les cròniques setmanals del Luca Tancredi Barone. Ha volgut parlar a Quin Orgull dels nous reptes de l’entitat en aquest 2021 amb l’ajuda de Katy Pallas, presidenta de Famílies LGTBI.

(11/12/2020) Reptes de les famílies LGTBI pel 2021
Després d’un any de cròniques setmanals del Luca T. Barone a Quin Orgull!, acomiadem el 2020 explicant els reptes de l’FLG-Associació de Famílies LGTBI pel 2021. Amb la Katy Pallàs, el Ramon Antonijoan i la Raquel Chaves.

(14/12/2020) Per què acollir si ets família LGTBI?
Aquesta setmana, a Quin Orgull!, el Luca T. Barone ens presenta un fantàstic reportatge sobre l’acolliment familiar. Per què acollir si ets família LGTBI?

(30/11/2020) Suports a l’hora d’iniciar una adopció
Si la setmana anterior el Luca T. Barone va parlar a Quin Orgull! sobre la gestació subrogada, aquesta ho ha volgut fer sobre l’adopció, i sobre com l’FLG-Associació de Famílies LGTBI ajuda les famílies que volen adoptar. Perquè, si ets una família LGTBI, “t’ho has de plantejar d’una forma molt estructurada”, ja que no és fàcil.

(23/11/2020) L’entitat Famílies LGTBI, a favor de la gestació subrogada
A l’FLG-Associació de Famílies LGTBI defensem una regulació garantista de la Gestació Subrogada. Per què? Escolteu la crònica del Luca T. Barone d’aquesta setmana a Quin Orgull!, amb les participacions de Vicent Borràs i Raquel Chaves, de l’FLG.

(16/11/2020) Les “famílies rainbow”, contentes amb els primers compromisos de la Comissió Europea cap al col·lectiu LGTBI
Aquesta setmana, a Quin Orgull!, el pla d’igualtat de la Comissió Europea i els seus beneficis per a les famílies LGTBI, amb el Luca T. Barone i l’Eleni Maravelia, de NELFA.

(2/11/2020) Les entitats s’estan reunint amb Irene Montero per elaborar la Llei Trans
Entitats LGTBI s’estan reunint amb la Dirección General de Diversidad Sexual y Derechos LGTBI i la Ministra d’Igualtat, Irene Montero, per elaborar la futura Llei Trans. La presidenta de l’FLG, Katy Pallàs, explica a Quin Orgull! els detalls d’aquesta trobada i el paper que hi tenen les famílies LGTBI.

(26/10/2020) La cerca d’aliats en les Famílies LGTBI
Si vols tenir èxit com a minoria en les teves lluites, has de buscar aliances. El Miquel Palau i el Luca T. Barone debaten en aquesta secció de Quin Orgull! sobre els entorns, amistats i familiars, que esdevenen també activistes pels drets LGTBI. Coneixem els seus testimonis!

(19/10/2020) Omplir la vida: l’experiència d’una adopció LGTBI recollida en un llibre
En un inici havia de ser un llibre per al seu fill, però el Joaquim Juncosa, advocat i membre de l’FLG, acaba de publicar ‘Omplir la vida’, on parla del camí d’una adopció a partir de la seva experiència personal. Ho explica en Luca T. Barone a Quin Orgull! 

(5/10/2020) Ha de sortir de l’armari el professorat als centres escolars?
Una qüestió molt important que analitzen el Luca T. Barone i docents de l’FLG Associació de Famílies LGTBI a Quin Orgull!

(28/9/2020) L’entitat Famílies LGTBI envia llibres de diversitat familiar a escoles
L’entitat de Famílies LGTBI llancem una campanya per tal que les escoles i centres educatius comptin amb llibres on es parli de diversitat i igualtat i els infants puguin créixer amb una perspectiva de gènere correcte. Ho ha explicat Luca T. Barone a Quin Orgull!

(21/9/2020) Recull d’opinions sobre les paraules de la presidenta de la Comissió Europea
Les entitats de famílies LGTBI valoren les declaracions de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en les que deixa clar que les famílies LGTBI han de tenir dret a moure’s lliurement per Europa. Així ho comenta el Luca T. Barone, amb el Ramon, el Mirec i l’Eleni de l’FLG, en aquesta secció de Quin Orgull!

(14/9/2020) L’empoderament dels infants quan formen part de famílies LGTBI
Amb l’inici del curs, ha tornat Quin Orgull! i les col·laboracions del Luca T. Barone sobre les famílies LGTBI! Aquesta setmana, l’Aina explica per què se sent orgullosa de la seva família diversa.

(13/7/2020) Les maternitats queer explicades ara en un llibre
En la crònica del Luca T. Barone d’aquesta setmana a Quin Orgull!, el col·laborador parla sobre Materninades Cuir (Editorial Egales) amb les seves editores, Gracia Trujillo i Eva Abril. Un llibre que vol “donar veu a diferents maternitats dissidents”.

(6/7/2020) Problemes per viatjar a Europa si ets família LGTB
Luca Tancredi Barone i Eleni Maravelia, presidenta de NELFA, expliquen a Quin Orgull! per què moltes famílies LGTBI són privades del seu dret a la lliure circulació a Europa: “La Unió Europea hauria de ser un lloc segur per a tots els infants, inclosos els infants de pares i mares LGBT”.

(29/6/2020) Famílies LGTBI en l’Orgull 2020: “Estem aquí per visibilitzar-nos”
Després d’un llarg confinament, tornen els programes de Quin Orgull! en directe i, amb ells, les col·laboracions del Luca T. Barone sobre les famílies LGTBI! La primera crònica: la celebració de l’Orgull 2020 amb mascaretes a la Plaça Universitat de Barcelona. 

(15/5/2020) Dia de les Famílies: “És un dia especial perquè no ens discrimina”
Tot i no estar emetent en directe a causa de la situació actual, Orgull Ràdio va voler comptar amb una crònica especial del Luca T. Barone sobre què representa per a les famílies LGTBI aquesta data assenyadala.

(23/4/2020) Propostes literàries de les famílies LGTBI en el programa especial de Sant Jordi de Quin Orgull! 
Les famílies LGTBI també vam participar en el programa especial de Sant Jordi d’Orgull Ràdio recomanant literatura LGTBI. Podeu escoltar les propostes del voluntariat de l’FLG a partir del moment 01:02:00 h!

(9/3/2020) Montse Mota: “La lluita feminista és també la lluita del col·lectiu LGTBI”
Com cada dilluns, escoltem la crònica del Luca T. Barone a Quin Orgull!. Aquesta setmana, amb una mirada feminista i amb motiu del 8 de març, la Montse Mota i la Katy Pallàs ens parlen de tot allò que comparteixen la lluita feminista i la lluita pels drets de les famílies LGTBI.

(2/3/2020) Luca Tancredi Barone: “Com a col·lectiu LGTBI tenim un deute amb les persones grans”
Aquesta setmana a Quin Orgull! s’aborda un problema important a l’hora de fer-se gran: la por d’haver de tornar a l’armari per no patir discriminació. En Luca T. Barone en parla amb Eliseo Picó, activista històric del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), professor a l’EOI i soci de l’FLG, que ens explica com s’afronta acutalment aquesta qüestió.

(24/2/2020) S’ha de mantenir l’anonimat d’òvuls i espermatozous?
Seguim amb el debat sobre el manteniment de l’anonimat dels donants de gàmetes. Aquesta setmana a Quin Orgull!, en coneixem totes les opinions amb l’Eleni Maravelia, el Vicent Borràs i la Katy Pallàs.

(17/2/2020) Ens convé o no casar-nos si som una parella LGTBI?
Sou una parella i no teniu clar si fer el pas i casar-vos? Sabeu quin drets obtindreu si ho feu? Són els mateixos que si us feu parella de fet? Luca T. Barone i l’advocat Joaquim Juncosa, ens parlen dels avantatges del matrimoni en la crònica d’aquesta setmana a Quin Orgull!

(10/2/2020) Està el món educatiu preparat per acollir els infants de les famílies LGTBI?
Cada dilluns, Luca T. Barone fa una petita crònica al programa ‘Quin Orgull!’ sobre aquells temes que afecten especialment les famílies LGTBI. Aquesta setmana ens parla d’un problema important a l’hora de tenir una família: està prou preparat el món educatiu per acollir els infants de les famílies LGTBI? Parlem de les escoles Rainbow!

(27/1/2020) Les famílies internacionals mixtes
El Luca parla amb l’Eleni Maravelia, presidenta de NELFA, sobre les famílies internacionals mixtes: aquelles famílies LGTBI constituïdes per parelles amb 2 nacionalitats diferents, que moltes vegades experimenten dificultats a l’hora de registrar els seus infants o de circular lliurement d’un país a un altre.

(7/1/2020) La importància de joguines no sexistes en famílies LGTBI
Després dels regals de Nadal és important poder educar els infants a través de les joguines. Com ho podem fer de forma correcta i si som una família LGTBI? El Luca parla amb Vicent Borràs, sociòleg de la UAB i vicepresident de l’Associació de Famílies LGTBI, que ens explica que les famílies LGTBI “s’atreveixen més en les joguines que no estan dintre de la norma”.

(16/12/2019) L’Associació de Famílies LGTBI celebra el Nadal amb més de 57 infants!
Voleu saber com va ser el dinar de Nadal de les famílies LGTBI? El Luca ens ho explica!

(9/12/2019) La importància d’estar recolzat a l’hora de voler crear una família LGTBI
El Luca avui ens parla sobre la importància per a les famílies LGTBI de tenir suport i compartir experiències a l’hora de formar una família. Parlem amb la Isabel, el Ramon i la Katy, membres i presidenta de l’Associació de Famílies LGTBI.

(2/12/2019) Coneix la primera parella homosexual que fa una adopció internacional
Coneixem la història del Marc i l’Oriol, la primera parella homosexual que ha pogut acabar un procés d’adopció internacional a Catalunya.

(25/11/2019) La importància dels llibres infantils LGTBI a les escoles
En aquest primer programa explica la importància dels llibres de temàtica LGTBI a les escoles. Escoltem també l’opinió de la Montse Mota, secretaria de l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais, que ens apropa a una iniciativa perquè totes les escoles puguin estar dotats de llibres amb diversitat familiar.