RECURSOS DIDÀCTICS

RECURSOS DE L’FLG 

Documental desenvolupar per l’FLG sobre la vida quotidiana de les famílies homomaternals i homoparentals. Actualment ja anem per la 3a edició!

Right2Love, documental produït per l’FLG, ens mostra la vida de 8 famílies de Holanda, Suïssa, Itàlia, França, Finlàndia, Polònia, Espanya i Grècia i ens ensenya les històries de lluita quotidiana per a que l’estat reconegui la seva maternitat/paternitat lesbiana, gai o trans.

Aquesta guia pretén difondre una realitat encara molt invisibilitzada en gairebé totes les àrees socials i ajudar a que aquelles persones que vulguin fer família tinguin una referència actualitzada i veraç de quines són les opcions i problemàtiques amb les quals ens trobem les famílies LGTBI en el moment present.

Des de FLG i coordinat per Vicent Borràs, em publicat amb Editorial Bellaterra el llibre sobre les nostres famílies. Es tracta de histories redactades per 10 persones diferents que narren el procés d’arribar a constituir la nostra propia família.

Materials educatius per a la igualtat de gènere i d’orientació sexual desenvolupat per Katy Pallàs, presidenta de l’FLG, la Teresa Navés, professora de màster de la UB i l’Eliseo Picó professor de EOI. Aquests materials didàctics tenen com a finalitat l’ensenyament de l’anglès com a segona llengua i aportar un punt de vista coeducatiu a la pedagogia.

GUIES I PROTOCOLS

Guia que té com a objectiu la promoció del treball coordinat de tots els membres de la comunitat universitària per impulsar mesures positives de visibilització, reconeixement, posada en valor i no discriminació de les persones LGBTI.

Protocol de prevenció, detecció i intervenció enfront l’assetjament escolar a persones LGBTI.

Segona edició de l’informe d’Aequalis, que recull les bones pràctiques d’inclusió i normalització de la diversitat LGTBI a Espanya en el 2016.

Guia de lectura infantil i juvenil no sexista i coeducativa.

Informe coordinat per José Ignacio Pichardo, per a prevenir l’assetjament escolar per LGTB fòbia, que inclou un ampli recull de materials didàctics i pedagògics entre els que s’inclou la pròpia web de l’FLG i els documentals Homo Baby Boom i Rigth2Love.

Guia amb informació útil sobre el procés de canvi de gènere, un mapa dels recursos específics disponibles a la ciutat per rebre informació sobre diversos temes relacionats amb el fet trans i finalment una llista de materials recomanables com llibres, pel·lícules i webs sobre el tema.

Guia per a infants, famílies, mestres i educadores i educadors sobre diversitat (individual i familiar), discriminació i drets.

  • Soldevila, A., Capdevila, M., Conejos, L., Gómez, A. (2013-2014). MAX IN LOVE. Lleida: Ajuntament de Lleida

Programa d’educació afectiva i sexual dirigit tant als joves de 16 anys com a les persones encarregades de la seva educació, en tots els vessants.

Estudi sobre diversitat sexual en centres educatius de Madrid i Sevilla, on tracta la diversitat familiar de manera central.

Guia que pretén ser una eina útil tant per a la detecció de casos de discriminació i assetjament per raó d’orientació o identitat sexual. UGT de Catalunya, 2010.

DOCUMENTALS I RECURSOS AUDIOVISUALS

 Treball creatiu i participatiu de la Fundació Àmbit Prevenció, que aposta de forma contundent pels drets de les persones i lluita en contra les mirades discriminatòries que exclouen i ens etiqueten.

Ponència organitzada per l’FLG amb la col·laboració d’AMPGIL i el Casal Lambda, amb la intervenció del psicòleg expert en adolescència Jaume Funes, i amb el testimoni de la Lourdes Ruiz, filla de mares lesbianes, que va compartir amb les persones assistents la seva experiència durant l’adolescència.

  • Morcillo, D., Gonzalez, D. (2012). TENGO UNA FAMILIAProd. Dosde Media i Fundación Triángulo.

Documental rodat durant la trobada estatal de Famílies LGTB a Cáceres, la primavera del 2011, amb la col·laboració de les famílies de l’FLG i d’altres associacions.

ALTRES RECURSOS

El Vocabulari terminològic LGBT recull prop de 200 termes relatius a l’àmbit LGBT.

Guia que pretén ser un punt de partida per a la transformació de la situació que les persones LGTBIAQ+ pateixen en el seu entorn.