NOTES DE PREMSA

LA FLG ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI CELEBRA LA RESOLUCIÓ
DEL PARLAMENT EUROPEU QUE INSTA LA UNIÓ EUROPEA A RECONÈIXER EL MATRIMONI IGUALITARI I LES FAMÍLIES LGTBI, 15 de setembre 2021.

Descarrega la nota de premsaMANIFEST ‘FAMÍLIES VISIBLES I ORGULLOSES DE LA NOSTRA DIVERSITAT’ PEL DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES, 15 de maig 2021.Descarrega el manifestCOMUNICAT DE LA FLG EN RELACIÓ AMB LA NOVA “LLEI TRANS” DEL MINISTERI D’IGUALTAT, 3 de febrer 2021.

Descarrega el comunicatCARTA OBERTA A LA LAURA FREIXAS EN RESPOSTA AL SEU ARTICLE “BERTA ES UN NIÑO” A LA VANGUARDIA DEL 21/07/2020, 26 de juliol 2020.

Descarrega la cartaL’FLG-ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI INICIA UNA CAMPANYA DE PETICIONS AL PARLAMENT EUROPEU PER LA LLIURE CIRCULACIÓ DE LES FAMÍLIES LGTBI A EUROPA , 20 de juliol 2020.

Descarrega la nota de premsaCOMUNICAT DE REOBERTURA DEL CENTRE LGTBI, 15 de juny 2020.Descarrega el comunicatCARTA OBERTA AL PSOE DES DE L’FLG-ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI, 11 de juny 2020.

Descarrega la cartaNOTA DE PREMSA CONDEMNANT LA CAMPANYA HOMÒFOBA LLANÇADA PEL GOVERN RUS, 5 de juny 2020.

Descarrega la nota de premsaMANIFEST ‘SEMPRE HI HA UNA FAMÍLIA RAINBOW AL TEU COSTAT’ PEL DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES, 15 de maig 2020.Descarrega el manifestCOMUNICAT DE SUSPENSIÓ D’ACTIVITATS AMB MOTIU DE LA CONTENCIÓ DEL CORONAVIRUS, 12 de març 2020.Descarrega el comunicatLES ASSOCIACIONS DE FAMÍLIES LGTBI LAMENTEM L’ELECCIÓ PER PART D’OPERACIÓN TRIUMFO D’UNA CANÇÓ QUE ATACA LES NOSTRES FAMÍLIES I LES NOSTRES FILLES, FILLS I FILLXS, 12 de març 2020.
Descarrega el comunicatLA XARXA ESTATAL D’ENTITATS DE FAMÍLIES LGTBI ALERTEM SOBRE L’ACTUAL CLIMA D’ASSETJAMENT I VIOLÈNCIA VERS ELS INFANTS NASCUTS PER GESTACIÓ SUBROGADA, 24 de gener 2020.

Descarrega el comunicatLES ASSOCIACIONS DE FAMÍLIES LGTBI COMPARTIM LA NOSTRA POSICIÓ DAVANT LES MESURES SOBRE FAMÍLIES HOMOPARENTALS I DRETS LGTBI INCLOSES A L'”ACORD DE GOVERN” DE COALICIÓ QUE ES DEBAT EN AQUESTS MOMENTS, 4 de gener 2020.

Descarrega el comunicatCOMUNICAT DE LA XARXA ESTATAL D’ASSOCIACIONS DE FAMÍLIES LGTBI EN RELACIÓ AL RESULTAT DE LES ELECCIONS AL CONGRÉS ESPAYOL DEL 10N DE 2019, 15 de novembre 2019.
Descarrega el comunicatCOMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI EN RELACIÓ A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM EN CONTRA DELS POLÍTICS I ACTIVISTES SOCIALS CATALANS CONEGUDA EL PASSAT 14 D’OCTUBRE, octubre 2019.

Descarrega el comunicatPRIDE BARCELONA PRESENTA EL PROGRAMA I LA SEVA CAMPANYA PELS DRETS DE LES FAMÍLIES LGTBI, 8 de maig del 2019
Descarrega la nota de premsa
INSTRUCCCIÓ 1/2019 SOBRE L’ADEQUACIÓ DELS FORMULARIS DEL DEPARTAMENT A LA LLEI 11/2014, DEL 10 D’OCTUBRE

Instrucció 1/2019, sobre l’adequació dels formularis del Departament a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir el dret de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
COMUNICAT DE L’FLG-ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI SOBRE LA NOTA DE PREMSA DEL DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES DEL 29 D’ABRIL DEL 2019

El 29 d’abril del 2019, el Departament de Treball, Afers socials i Famílies comunicava que adaptarà tots els seus formularis i comunicació administrativa a la diversitat sexual, d’expressió de gènere i familiar. És una gran notícia que ens enorgulleix especialment, perquè les famílies de l’FLG hem batallat durant 7 anys per tal d’aconseguir formularis inclusius en la nostra administració. Amb aquesta instrucció s’obre la opció a les persones que no s’identifiquen amb el binarisme home/dona, i a les famílies homosexuals i monoparentals.

Estem convençudes que aquest és un primer pas per estendre el reconeixement i la normalització de les famílies lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals, i esperem que esdevingui un model a seguir per part de la resta d’administracions. Des de l’Associació de Famílies LGTBI vetllarem per a la correcta implementació d’aquesta instrucció, i seguirem treballant incansablement pels drets de les persones i famílies LGTBI, i dels seus infants, en tots els àmbits de la societat.

A continuació us deixem l’enllaç de la nota de premsa del Departament: http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=350022NOTA DE PREMSA EN RESPOSTA A LA NOTÍCIA QUE EL 19 DE MARÇ DE 2019 VA PUBLICAR LA AGÈNCIA EUROPA PRESS: Un estudio de The Family Watch destaca el rol “insustituible” del padre en educación de hijos y corresponsabilidad
NOTA DE PREMSA: GESTACIÓ SUBROGADA, 18 juliol de 2017

La sociedad está madura para una ley sobre la gestación subrogada. Basta ya de discursos del odio, es la hora de dar un paso adelante.

Este lunes 17 de julio hemos sabido que la mayoría de la sociedad española se declara favorable a la gestación subrogada. Los datos del sondeo de la Cadena Ser hablan claro: el 58% de los encuestados se declara mucho o bastante favorable cuando se les pregunta por su grado de aceptación de esta técnica. Y es más: siete de cada diez españoles quiere que se apruebe pronto una ley que la regule.

La FLG -Asociación de Familias LGTBI– cree que estos datos demuestran que la sociedad española ya está madura para este paso. Ha llegado la hora de que se discuta con seriedad y se apruebe una reglamentación en esta materia en el pleno respecto de los derechos de aquellas mujeres que decidan libremente ofrecer su ayuda para superar una situación de infertilidad de los padres y madres de intención.

“Solo un 10% de las personas que utilizan esta práctica reproductiva pertenece al colectivo LGTBI. Aun así, desde el discurso del odio, se nos coloca en el centro de la polémica”, declara la presidenta de la Asociación FLG, Katy Pallàs. “La FLG defiende la diversidad familiar y el respeto hacia cualquier posición ética. Nunca estaremos al lado de quienes insultan, discriminan o menosprecian a las familias LGTBI o a los niños y niñas que hayan nacido gracias a la gestación subrogada, sea cual sea la familia a la que pertenezcan. Basta ya del discurso del odio, es hora de que la sociedad dé un paso adelante”.

Barcelona, 18 de julio de 2017.

Comunicat.GS(def)
Contactes

Katy Pallàs, presidenta

Vicent Borras, vicepresident

Tel: 645 31 88 60

e-mail: familieslg@familieslg.org